Sposób przygotowania:
Casablanca
Biszkopt: Białka ubijamy z cukrem na sztywno. Stopniowo dodajemy żółtka. Następnie przesiewamy mąkę, budyń, proszek oraz kakao. Dokładnie mieszamy.Wylewamy na natłuszczoną blachę i pieczemy w temp. 180 st ok.40 minut. Masa jabłkowa: Jabłka obieramy i kroimy na małe kawałeczki. Wsypujemy do garnka, dodajemy cukry, zalewamy wodą i dusimy, póki woda nie odparuje. Wtedy miksujemy jabłka, dodajemy galaretkę i dokładnie wszystko mieszamy. Odstawiamy do wystygnięcia. Masa budyniowa: Z dwóch szklanek wody odlewamy pół i rozkłócamy z budyniami. Resztę zagotowujemy z cukrem. Wodę z budyniem wlewamy na wrzątek, dodajemy galaretkę i mieszamy do zgęstnienia. Studzimy. Do wystudzonego budyniu dodajemy po kawałku margaryny i dokładnie ucieramy. Przełożenie: biszkopt- masa jabłkowa(czekamy aż stężeje na cieście)- masa budyniowa - starta na tarku czekolada do dekoracji na wierzch.