oliwkowa

oliwkowa

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 321]

Cebula duszona wg oliwkowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Przed podaniem można posypać posiekaną natką pietruszki lub koperkiem.

Cebula duszona wg oliwkowa

Składniki:

Cebula duszona wg oliwkowa

 

 

Sposób przygotowania:

Cebula duszona wg oliwkowa
Cebule obrać, umyć i przekrajać na połowy. Każdą połowę pokrajać wzdłuż w dość grube piórka. Na patelni rozgrzać tłuszcz, włożyć cebulę i krótko podsmażyć bez rumienienia. Wlać 4 łyżki wody, osolić, dodać majerankiem i pod przykryciem dusić ok. 5 min. Następnie dodać obrane i starte na tarce o dużych otworach jabłko i jeszcze poddusić.