Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Cebularze z czarnuszką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 11

Pyszna przekąska dla całej rodziny. Są szybkie i łatwe do przygotowania. Każdemu będą smakować. Polecam!!!

Cebularze z czarnuszką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Cebularze z czarnuszką

 

 

Sposób przygotowania:

Cebularze z czarnuszką
W ciepłej wodzie rozpuszczam drożdże oraz cukier. Mąkę przesiewam do miski. Dodaję rozpuszczone drożdże, olej oraz szczyptę soli. Zagniatam ciasto. Ciasto przykrywam ściereczką i odstawiam na 30 minut do wyrośnięcia. Cebulę kroję w piórka i szklę na oliwie. Oprószam solą oraz pieprzem. Ser ścieram na tartce o dużych oczkach. W wyrośniętego ciasta formuję owalne placuszki. Układam je na blaszce. Na ciasto nakładam porcję cebuli. Wierzch posypuję żółtym serem oraz czarnuszką. Cebularze piekę 20 minut w temperaturze 220 stopni.
Cebularze z czarnuszką
Mąkę przesiewam do miski. Dodaję rozpuszczone drożdże, olej oraz szczyptę soli. Zagniatam ciasto. Ciasto przykrywam ściereczką i odstawiam na 30 minut do wyrośnięcia.
Cebularze z czarnuszką
Cebulę kroję w piórka i szklę na oliwie. Oprószam solą oraz pieprzem. Ser ścieram na tartce o dużych oczkach.
Cebularze z czarnuszką
W wyrośniętego ciasta formuję owalne placuszki. Układam je na blaszce. Na ciasto nakładam porcję cebuli.
Cebularze z czarnuszką
Wierzch posypuję żółtym serem oraz czarnuszką. Cebularze piekę 20 minut w temperaturze 220 stopni.

Tagi:

sery ser cebula