Sposób przygotowania:
Drożdżowe cebularze z żółtym serem
Drożdże pokruszyć do miski, dodać cukier, ciepłe mleko, mąkę, rozpuszczoną przestudzoną margarynę, żółtko, pół łyżeczki soli i wyrobić ciasto. Przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia. Gdy ciasto podwoi swoją objętość wyłożyć na stolnicę, uformować dość gruby wałek, pokroić go na kawałki. Uformować z nich okrągłe, spłaszczone placuszki i ułożyć dość luźno na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Cebulę pokroić w cienkie pół krążki, podsmażyć na rozgrzanym oleju, przyprawić do smaku pieprzem i solą. W wyrośniętych bułeczkach dnem szklaneczki zrobić wgłębienia i włożyć przestudzoną cebulę, posypać tartym żółtym serem. Blaszkę z cebularzami włożyć do piekarnika. Piec w temp 190-200 stopni około 15 minut.