Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Cebulki marynowane

  • 2
         
ocena: 4/5 głosów: 2

W rondelku zagotować ocet wraz z przyprawami, nakryć pokrywką i za lewę ostudzić. W

Cebulki marynowane

Składniki:

Cebulki marynowane

 

  • 1 kg drobnych cebulek (dymka, szalotka)

 

  • 8 szklanek wody

 

 

  • 2 szklanki 6% octu

 

 

 

 

  • 4 łyżki cukru

Sposób przygotowania:

Cebulki marynowane
W rondelku zagotować ocet wraz z przyprawami, nakryć pokrywką i za lewę ostudzić. W emaliowanym garnku zagotować wodę z solą, włożyć cebulki i gotować na małym ogniu 10 min. Od cedzić cebulki na durszlaku, osączyć i ułożyć w słoikach. Zalać zimną zalewą, słoiki zamknąć nakrętkami i odstawić w chłodne, suche miejsce.

Tagi:

cebulki