mz00ms

mz00ms

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 710]

Cebulki w kwaśnej zalewie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Smaczne cebulki w kwaśnej zalewie

Cebulki w kwaśnej zalewie

Składniki:

Cebulki w kwaśnej zalewie

 

Sposób przygotowania:

Cebulki w kwaśnej zalewie
Jajka ugotować na twardo. Cebulki obrać, umyć. Włożyć do miseczki, zalać octem i odstawić na kilka godzin do lodówki. Jajka obrać, pokroić w plasterki. Wyjąć z zalewy, opłukać. W szklance wymieszaćsok z cytryny, olej, przyprawić solą i pieprzem. Cebulki pokroić w ćwiartki, ułożyć w salaterce razem z jajkami. Zalać sosem i podawać.

Tagi:

jajko jajka