Sposób przygotowania:
cebulowa z grzankami
1. Cebulę obieramy i kroimy w ostkę. Smażymy na roztopionej margarynie, pod koniec dodajemy pokruszoną minikostkę smażona cebulka. Mieszamy i chwilę smażymy.
2. Wodę zagotowujemy w garnku, wrzucamy kostkę bulionu i podsmażoną cebulkę. gotujemy na małym ogniu 15 minut.
3. Zupę miksujemy i dopawiamy pozostałymi przyprawami. Żółty ser scieramy na tarce o duzych oczkach.
4. Robimy grzanki. Na patelni roztapiamy masło. Bułkę kroimy w kostkę, i rumienimy na złoto. Zupę rozlewamy do talerzy, wrzucamy grzanki i posypujemy serem
2. Wodę zagotowujemy w garnku, wrzucamy kostkę bulionu i podsmażoną cebulkę. gotujemy na małym ogniu 15 minut.
3. Zupę miksujemy i dopawiamy pozostałymi przyprawami. Żółty ser scieramy na tarce o duzych oczkach.
4. Robimy grzanki. Na patelni roztapiamy masło. Bułkę kroimy w kostkę, i rumienimy na złoto. Zupę rozlewamy do talerzy, wrzucamy grzanki i posypujemy serem