Smak grzanek należy dostosować do rodzaju przygotowywanej zupy. Grzanki jedynie posolone to klasyczny i uniwersalny smak, który będzie pasował do większości zup, np. zupy serowej lub cebulowej z serem. W przypadku potraw mało wyrazistych, np. zupy brokułowej lub zupy z dyni, grzanki mogą mieć intensywniejszy smak . Doskonale sprawdzą się grzanki czosnkowe, z pieprzem lub intensywnie ziołowe. Wystarczy przed ich smażeniem lub pieczeniem wymieszać kostkę z pieczywa w mieszance ziołowej z odrobiną oleju czy oliwy z oliwek. Grzanki do zupy powinny być dodane jak najpóźniej – najlepiej posypać nimi krem tuż po nalaniu do talerza. Dzięki temu chrupiący dodatek nie rozmięknie tak szybko. Zamiast dodawać od razu całą porcję grzanek, lepiej co jakiś czas dosypywać ich niewielką ilość.

Polecane przepisy do kategorii Zupa cebulowa z grzankami

Znaleźliśmy 37 przepisów w kategorii Zupa cebulowa z grzankami