mkowalski

mkowalski

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 286]

Cebulowa zupa-krem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszna cebulowa zupa-krem.

Cebulowa zupa-krem

Składniki:

Cebulowa zupa-krem

 

  • 4 ziemniaki
  • 4 cebule
  • 2 marchwie
  • 1 pietruszka
  • 1 kieliszek białego wytrawnego wina
  • 1 kostka drobiowa
  • 2 łyżki oleju
  • 200 g sera żółtego
  • 0, 5 łyżeczki curry
  • 0,5 łyżeczki bazylii
  • sól, pieprz
  • 100 g groszku ptysiowego

 

Sposób przygotowania:

Cebulowa zupa-krem
Cebulę obrać , pokroić a następnie zeszklić na oleju. Do wrzącej wody wrzucić kostkę rosołową i ugotować w niej pokrojone w kostkę marchwie, pietruszkę oraz ziemniaki. Do cebuli wlać wino, dodać ugotowane w rosole warzywa i poddusić. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem a także bazylią oraz curry. Zupę następnie zmiksować i podawać ze startym na tarce serem żółtym   oraz groszkiem ptysiowym.

Tagi:

sery ser cebula