Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 270]

Cebulowe roladki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Niesamowite roladki ze schabu o smaku cebulowym, faszerowane pieczarkami, coś nowego dla każdego, na uroczystość, święta lub niedzielny obiad.

Cebulowe roladki Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Cebulowe roladki

 

Sposób przygotowania:

Cebulowe roladki

ETAP 1:

Cebulowe roladki

1. Mięso kroję w plastry, rozbijam, zanurzam w mleku i dodaję pokrojone w plastry cebule
(2 szt.). Odstawiam na całą noc do lodówki.

ETAP 2:

Cebulowe roladki

2. Po tym czasie mięso oprószam solą oraz pieprzem i każdy kawałek smaruję cienko musztardą.

ETAP 3:

Cebulowe roladki

3. Cebulę obieram, drobno kroję, podprażam na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodaję drobno pokrojone pieczarki. Doprawiam pieprzem i solą. Tak przygotowany farsz nakładam na musztardę i mięso zwijam w roladki.

ETAP 4:

Cebulowe roladki

4. Panieruję w bułce tartej, w roztrzepanym widelcem jajku i ponownie w bułce tartej, obsmażam z każdej strony na rozgrzanym oleju.

ETAP 5:

Cebulowe roladki

5. Roladki gotowe.
6. Smacznego.