Sposób przygotowania:
Cebulowe roladkiETAP 1:
1. Mięso kroję w plastry, rozbijam, zanurzam w mleku i dodaję pokrojone w plastry cebule
(2 szt.). Odstawiam na całą noc do lodówki.
ETAP 2:
2. Po tym czasie mięso oprószam solą oraz pieprzem i każdy kawałek smaruję cienko musztardą.
ETAP 3:
3. Cebulę obieram, drobno kroję, podprażam na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodaję drobno pokrojone pieczarki. Doprawiam pieprzem i solą. Tak przygotowany farsz nakładam na musztardę i mięso zwijam w roladki.
ETAP 4:
4. Panieruję w bułce tartej, w roztrzepanym widelcem jajku i ponownie w bułce tartej, obsmażam z każdej strony na rozgrzanym oleju.
ETAP 5:
5. Roladki gotowe.
6. Smacznego.