krzyssiu_o1995

krzyssiu_o1995

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 348]

Cebulowe zawijaski

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Bardzo dobre polecam wszystkim

Cebulowe zawijaski

Składniki:

Cebulowe zawijaski

 

Sposób przygotowania:

Cebulowe zawijaski
Ciasto:
Z podanych składników przygotować ciasto, przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia, gdy podwoi swoją objętość, zagnieść i rozwałkować na prostokąt 35 cm x 40 cm.

Farsz cebulowy:
Cebule i paprykę obrać, pokroić w paseczki, dusić na oleju do miękkości. Doprawić Ziarenkami Smaku i pieprzem, ostudzić. Wbić jajko.
Na cieście rozłożyć farsz cebulowy, zwinąć w rulon i pokroić na 12 porcji. Układać na blasze wyłożonej pergaminem i posmarowanej masłem. Wstawić do nagrzanego do 200ºC piekarnika. Piec 20-25 minut.
Barszcz czerwony przygotować wg przepisu na opakowaniu i podawać z zawijaskami.