Sposób przygotowania:
Cebulowe zawijaski
Ciasto:
Z podanych składników przygotować ciasto, przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia, gdy podwoi swoją objętość, zagnieść i rozwałkować na prostokąt 35 cm x 40 cm.
Farsz cebulowy:
Cebule i paprykę obrać, pokroić w paseczki, dusić na oleju do miękkości. Doprawić Ziarenkami Smaku i pieprzem, ostudzić. Wbić jajko.
Na cieście rozłożyć farsz cebulowy, zwinąć w rulon i pokroić na 12 porcji. Układać na blasze wyłożonej pergaminem i posmarowanej masłem. Wstawić do nagrzanego do 200ºC piekarnika. Piec 20-25 minut.
Barszcz czerwony przygotować wg przepisu na opakowaniu i podawać z zawijaskami.
Z podanych składników przygotować ciasto, przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia, gdy podwoi swoją objętość, zagnieść i rozwałkować na prostokąt 35 cm x 40 cm.
Farsz cebulowy:
Cebule i paprykę obrać, pokroić w paseczki, dusić na oleju do miękkości. Doprawić Ziarenkami Smaku i pieprzem, ostudzić. Wbić jajko.
Na cieście rozłożyć farsz cebulowy, zwinąć w rulon i pokroić na 12 porcji. Układać na blasze wyłożonej pergaminem i posmarowanej masłem. Wstawić do nagrzanego do 200ºC piekarnika. Piec 20-25 minut.
Barszcz czerwony przygotować wg przepisu na opakowaniu i podawać z zawijaskami.
p-sucha