VioletoweKucharzenie

VioletoweKucharzenie

Złoty Ekspert
[Przepisów: 789]

Cebulowo-paprykowy gulasz

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Soczysty i smaczny gulasz z połączeniem cebuli i papryki. Szybki i smaczny pomysł na obiad,polecam wszystkim głodomorom.

Cebulowo-paprykowy gulasz

Składniki:

Cebulowo-paprykowy gulasz

 

  • 0,7 kg łopatki wieprzowej
  • 3 duże cebule
  • 1 czerwona papryka
  • Ostra czerwona papryka
  • Słodka czerwona papryka
  • Przyprawa do mięsa
  • Sól
  • Pieprz
  • 1 łyżeczka mąki pszennej
  • 2 łyżki keczupu
  • 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
  • Olej do podsmażenia
  • 150 ml wody

 

Sposób przygotowania:

Cebulowo-paprykowy gulasz
Cebulę oraz paprykę kroimy w kosteczkę. W garnku rozgrzewamy olej i wrzucamy cebulę z paprykę. Łopatkę kroimy w kosteczkę, przyprawiamy przyprawą do mięsa. Dorzucamy je do cebuli i dusimy pod przykryciem przez 10 minut. Po tym czasie mięso z cebulą przyprawiamy ostrą i słodką papryką, solą, pieprzem. Posypujemy mąką, dokładnie mieszamy i dolewamy wodę. Na końcu dodajemy keczup i koncentrat pomidorowy. Dusimy do miękkości mięsa.