dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Paprykowy gulasz.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Bardzo prosty w przygotowaniu gulasz. Idealnie komponuje się z kaszami.

Paprykowy gulasz. Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Paprykowy gulasz.

 

 

Sposób przygotowania:

Paprykowy gulasz.
Mięso płuczemy, osuszamy i kroimy w kostke. Następnie lekko je oprószamy mąką i przesmażamy na patelni. Przyrumienione mięso przekładmy do rondla, zalewamy wodą, dodajemy obraną i drobną posiekaną cebulę oraz wkruszamy kostki. Doprawiamy przyprawami i gotujemy ok 1,5 godz, co jakiś czas mieszając, aż mięso będzie miękkie. Pod koniec gotowania zagęszamy gulasz dodając do niego przesmażoną mąkę na łyżce masła. Smacznego.
Paprykowy gulasz.
Miąso kroimy na średniej wielkości kostkę.
Paprykowy gulasz.