Sposób przygotowania:
Mocno paprykowy gulasz
Mięsko marynujemy w przeciśniętym przez praskę czosnku, papryce słodkiej, ostrej i kminku wraz z olejem słonecznikowym, odstawiamy do zamarynowania.
W dużym garnku przesmażamy zamarynowane mięsko i dusimy do miękkości. Dodajemy pomidory z puszki, pokrojoną w paski paprykę i drobno posiekaną cebulkę i dusimy wszystko do dobrego połączenia i zmięknięcia.
Teraz sekretny składnik :
na smalcu przesmażamy paprykę w proszku aż zmieni swój kolor na bardzo ciemny i zacznie intensywnie pachnieć, po tym czasie dodajemy do gulaszu i podduszamy jeszcze trochę.
Podajemy z ziemniaczkami, kaszą, ryżem itp.
W dużym garnku przesmażamy zamarynowane mięsko i dusimy do miękkości. Dodajemy pomidory z puszki, pokrojoną w paski paprykę i drobno posiekaną cebulkę i dusimy wszystko do dobrego połączenia i zmięknięcia.
Teraz sekretny składnik :
na smalcu przesmażamy paprykę w proszku aż zmieni swój kolor na bardzo ciemny i zacznie intensywnie pachnieć, po tym czasie dodajemy do gulaszu i podduszamy jeszcze trochę.
Podajemy z ziemniaczkami, kaszą, ryżem itp.