goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Cepeliny

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Pracochłonne, ale bardzo pyszne.

Cepeliny

Składniki:

Cepeliny

 

 

  • farsz:
  • mięso wołowe mielone 30 dag
  • mięso wieprzowe mielone 20 dag
  • cebula 1 sztuka
  • olej 3 łyżki
  • sól
  • pieprz

 

Sposób przygotowania:

Cepeliny
1/3 kg ziemniaków gotujemy w łupinach, obieramy i mielimy. 2/3 kg ziemniaków obieramy i ścieramy (odciskamy). Cebulę siekamy i podduszamy na oleju, dodajemy oba rodzaje mięsa i smażymy, doprawiamy do smaku. Ziemniaki mieszamy z jajkiem, doprawiamy. Z ciasta formujemy niewielkie plaski, nakładamy mięsny farsz i zamykamy ciastem. Gotujemy w osolonej wodzie około 30 minut.