czekoladka_m

czekoladka_m

Złoty Ekspert
[Przepisów: 986]

Cepeliny ziemniaczane z mięsem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

To przepis na tani, aczkolwiek nieco pracochłonny obiad.

Cepeliny ziemniaczane z mięsem

Składniki:

Cepeliny ziemniaczane z mięsem

 

 

 

Sposób przygotowania:

Cepeliny ziemniaczane z mięsem
1/3 ziemniaków ugotować w mundurkach i zmielić. Resztę ziemniaków zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Zmieszać, dodać mąkę oraz szczyptę soli. Cebulę posiekać, zeszklić na oleju, dodać mięso, 2 łyżki wody, przecier, podsmażyć i doprawić. Łyżką nabierać porcje ciasta, nakładać ok. łyżeczki farszu, sklejać kulki. Gotować w osolonym wrzątku ok. 30 min. Podawać z cebulką ze skwarkami.