Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Chaczapuri

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Pyszne Chaczapuri zapożyczone z kuchni gruzińskiej

Chaczapuri Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Chaczapuri

 

 

  • Składniki na farsz
  • ser pleśniowy
  • serek camembert
  • 2 serki topione
  • masło
  • jajko

 

 

Sposób przygotowania:

Chaczapuri
Z drożdży, 1 łyżki maki, cukru i odrobiny jogurtu robimy zaczyn i odstawiamy na 15 minut. Topimy masło i rozpuszczamy w nim serki topione. W tym czasie drożdże powinny wyrosnąć. Dodajemy pozostałe składniki ciasta i odstawiamy na kolejny kwadrans. Z wyrośniętego ciasta formujemy łódeczki, smarujemy serkami z masłem, pleśniowy ser kruszymy, camembert kroimy w plastry i układamy na górze. Wstawiamy danie do nagrzanego piekarnika (180 ºC) po 15 minutach wyjmujemy upieczone łódeczki z rozpuszczonymi serkami, delikatnie wbijamy jajko i wstawiamy powrotem do piekarnika. Podajemy z jogurtem.
Chaczapuri
Chaczapuri wstawione do nagrzanego piekarnika