Sposób przygotowania:
Chatka - Puchatka
24 sztuki herbatników ułożyć na blaszce (najlepiej podłożyć folię aluminiową) w trzech rzędach. W taki sposób:
###
###
###
itd...
Następnie zmielić ser, roztopić połowę masła i wymieszać to razem. Drugą połowę kostki masła utrzeć z cukrem na puszystą masę i połączyć z serem.
Gotową masę, a dokładnie jej 2/3 wyłożyć na środkowy rząd herbatników, po czym przykryć je pozostałymi 8 herbatnikami. Do pozostałej masy wsypać kakao i wymieszać. Na środkowe 8 herbatników wyłożyć masę z kakao.
Boczne herbatniki założyć formując dach domku - powinno się lekko docisnąć. Można polać polewą.
Tak przygotowany deser należy schłodzić w lodówce.
Smacznego!
###
###
###
itd...
Następnie zmielić ser, roztopić połowę masła i wymieszać to razem. Drugą połowę kostki masła utrzeć z cukrem na puszystą masę i połączyć z serem.
Gotową masę, a dokładnie jej 2/3 wyłożyć na środkowy rząd herbatników, po czym przykryć je pozostałymi 8 herbatnikami. Do pozostałej masy wsypać kakao i wymieszać. Na środkowe 8 herbatników wyłożyć masę z kakao.
Boczne herbatniki założyć formując dach domku - powinno się lekko docisnąć. Można polać polewą.
Tak przygotowany deser należy schłodzić w lodówce.
Smacznego!