Sposób przygotowania:
Chelsea buns
1..Mąkę przesiać. Dodać drożdże, cukier, sól, masło, następnie mleko i jajko. Wymieszać, ręcznie lub robotem (hakiem do zagniatania ciasta), wyrabiać kilka minut, aż ciasto będzie gładkie i elastyczne. Przełożyć do naczynia, przykryć ściereczką, pozostawić do podwojenia objętości (około 1,5 h). 2.Ciasto wyjąć, zagnieść, rozwałkować na kwadrat o boku 30 cm. Posmarować roztopionym masłem, posypać cukrem, następnie rodzynkami, skórką i przyparwą do piernika. Zwinąć. Zwinęty rulonik pokroić na 12 części i układać stroną rozciętą na blaszce o wymiarach 32 x 22 cm. Przykryć, pozostawić do wyrośnięcia na 40 minut. 3. Następnie wstawić do piekarnika i piec przez około 20 minut w 200stp. Upieczone i wysmarować glazurą. Podaję się je jeszcze ciepłe.Smacznego!
Persik
misia53
olciaky
Misiu- przepis jest wypróbowany przeze mnie- inaczej bym go tu nie dała,naprawdę się nie bój!!!!!!!!