Chili cone narne

  • 6
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Latwe danie, gdy brak pomyslu na obiad.

Chili cone narne

Składniki:

Chili cone narne

 

 

Sposób przygotowania:

Chili cone narne
Na oliwie podsmazamy mieso, dodajemy dwie konkretne szczypty suszonej cebuli i chili. Smazymy kilka minut i dodajemy pokrojana w kostke cebule. Przyprawiamy podanymi przyprawami. Jesli chodzi o mielona papryke dodajemy jej ok. 3 lyzek. Po kilki minitach dodajemy rozdrobnione pomidory i dolewamy odrobine wody. Gotujemy na silnym ogniu, by woda wyparowala. Nastepnie dodajemy osaczona fasole. Gotujemy ok. 5 minut i doprawiamy wrazie czego. Gotujemy jeszcze przez 10 minut i dodajemy 3 lyzki smietany. Odstawiamy danie z ognia na 10 minut i w tym czasie np. gotujemy ryz. Smaki przegryza sie przez ten czas i danie bdzzie smaczniejsze.Podawac z ryzem lub chlebem. SMACZNEGO!!! :)