agata1722

agata1722

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 518]

chińska potrawa

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

chińska potrawa chińska potrawa

chińska potrawa

Składniki:

chińska potrawa

 

  • Schab 40 dag
  • Pieczarki 30 dag
  • Cebula 1 szt.
  • Seler 1 szt.
  • Por 3 szt.
  • Olej 3 łyżki
  • Sos sojowy
  • Sól
  • Pieprz
  • Carry

 

Sposób przygotowania:

chińska potrawa
Mięso opłukać, pokroić w plastry w poprzek włókien, lekko zbić zwilżonym wodą tłuczkiem, posolić i pokroić w paski. Włożyć do rondla na rozgrzany olej, lekko zrumienić, dodać obraną i pokrojoną w kostkę cebulę, jeszcze chwilę smażyć, podlać niewielką ilością wody i dusić na małym ogniu. Pieczarki oczyścić, opłukać, pokroić w cienkie plasterki i dodać do mięsa. Seler obrać, umyć, pokroić w słupki. Pory oczyścić, obciąć zielone części, dokładnie umyć i pokroić w półplasterki. Gdy mięso będzie miękkie włożyć seler i pory, i dusić jeszcze dziesięć minut. Doprawić sosem sojowym, solą pieprzem i Carry.

Tagi:

sosy schab