Sposób przygotowania:
chińska zupa węża słodko kwaśnego
Mięso pokrój w kostkę.
Przygotuj marynatę z oliwy, oleju sezamowego, imbiru, pieprzu, czosnku, sosu sojowego i jednej łyżeczki octu. Zanurz mięso w marynacie i odstaw na jakiś czas.
Grzyby namocz, a potem pokrój w paski. Marchew posiekaj w cienkie paseczki, cebulę w kostkę, chili pokrój na drobne kawałki.
Na patelni rozgrzej olej, wrzuć ceblę, marchewkę i chilli. Smaż przez kilka minut, dorzuć bambus i soję, a potem kurczaka. Następnie zalej całość rosołem, dodaj grzyby razem z wodą z ich moczenia, dopraw solą, pieprzem, koncentratem pomidorowym i sosem sojowym. Wrzuć makaron ryżowy tao tao. Smacznego:)
Przygotuj marynatę z oliwy, oleju sezamowego, imbiru, pieprzu, czosnku, sosu sojowego i jednej łyżeczki octu. Zanurz mięso w marynacie i odstaw na jakiś czas.
Grzyby namocz, a potem pokrój w paski. Marchew posiekaj w cienkie paseczki, cebulę w kostkę, chili pokrój na drobne kawałki.
Na patelni rozgrzej olej, wrzuć ceblę, marchewkę i chilli. Smaż przez kilka minut, dorzuć bambus i soję, a potem kurczaka. Następnie zalej całość rosołem, dodaj grzyby razem z wodą z ich moczenia, dopraw solą, pieprzem, koncentratem pomidorowym i sosem sojowym. Wrzuć makaron ryżowy tao tao. Smacznego:)
Romaneo
dekerka