Sposób przygotowania:
Chiński obiadek
Obiadek od kogucika dla pieska ;-) tak nam wyszło w horoskopie chińskim ;-) czyli ode mnie dla mojej żony ;-) W sumie charaktery się zgadzają, ja zadzierający kogucik, a ona spokojna i rozważna jak piesek.
Jak zrobić te danie? Z ryżem i sałatką dacie sobie radę, a jak zrobić te pyszne sajgonki to napiszę poniżej, a więc:
- w wodzie moczymy grzybki Mun przez około 20 minut, następnie kroimy je w paski
- 50 gram makaronu chińskiego wrzucamy do wrzątku i odstawiamy na 3 minuty pod przykryciem
- w drobne paski kroimy marchew, cebulę i kapustę pekińską
- w miseczce wymieszać wszystkie powyższe składniki + mięso mielone, jajko, kiełki soi, sos sojowy, doprawiamy solą i pieprzem do smaku
- papier ryżowy pojedynczo moczymy w wodzie i kładziemy na desce aż zmięknie
- na placek nakładamy nadzienie i zwijamy
- smażymy na głębokim oleju
Jak zrobić te danie? Z ryżem i sałatką dacie sobie radę, a jak zrobić te pyszne sajgonki to napiszę poniżej, a więc:
- w wodzie moczymy grzybki Mun przez około 20 minut, następnie kroimy je w paski
- 50 gram makaronu chińskiego wrzucamy do wrzątku i odstawiamy na 3 minuty pod przykryciem
- w drobne paski kroimy marchew, cebulę i kapustę pekińską
- w miseczce wymieszać wszystkie powyższe składniki + mięso mielone, jajko, kiełki soi, sos sojowy, doprawiamy solą i pieprzem do smaku
- papier ryżowy pojedynczo moczymy w wodzie i kładziemy na desce aż zmięknie
- na placek nakładamy nadzienie i zwijamy
- smażymy na głębokim oleju
Jojo