Sposób przygotowania:
chiński rosół z kapustą pekińską
Chiński rosół
Ugotować wywar z piersi kurczaka. Piersi pokroić na bardzo drobne kawałki. Dodać czosnek , przyprawę cary i sos sojowy, wymieszać z 1 łyżką mąki kukurydzianej – odstawić.
Podsmażyć na oleju parafinowym marchewkę i seler pokrojone w słupki oraz pokrojoną 1 cebulę i por 2 – 3 min podsmażać.
Przełożyć do wywaru z kurczaka dodać kilka namoczonych grzybów , gotować pod przykryciem kilka minut.
Do kurczaka z mąką dodać roztrzepane jajko (1 - 2 szt.) wymieszać. Wrzucić do rosołu i gotować 5 min. Na koniec dodać drobno pokrojoną kapustę pekińską i natkę już nie gotować kapusta ma być świeża i chrupiąca . ( W III fazie można zalać makaron sojowy).
Nie podaję dokładnych ilości przypraw bo sama robię na oko zależnie od tego czy chcę bardziej czy mniej pikantne danie.
Ugotować wywar z piersi kurczaka. Piersi pokroić na bardzo drobne kawałki. Dodać czosnek , przyprawę cary i sos sojowy, wymieszać z 1 łyżką mąki kukurydzianej – odstawić.
Podsmażyć na oleju parafinowym marchewkę i seler pokrojone w słupki oraz pokrojoną 1 cebulę i por 2 – 3 min podsmażać.
Przełożyć do wywaru z kurczaka dodać kilka namoczonych grzybów , gotować pod przykryciem kilka minut.
Do kurczaka z mąką dodać roztrzepane jajko (1 - 2 szt.) wymieszać. Wrzucić do rosołu i gotować 5 min. Na koniec dodać drobno pokrojoną kapustę pekińską i natkę już nie gotować kapusta ma być świeża i chrupiąca . ( W III fazie można zalać makaron sojowy).
Nie podaję dokładnych ilości przypraw bo sama robię na oko zależnie od tego czy chcę bardziej czy mniej pikantne danie.