Sposób przygotowania:
Chinski wok z sosem ostrygowym
Na samym porzatku kroimy mieso na paski jesli nam se to uda.Poczym nagrzewamy wok zalewamy lekko oliwkami ja mixuje choc jesli mamy jeden bez klopotu ja lubie wiele smakow.Nie dodaje czosnku zywego wiec mieszam z olejem czosnkowym sezam bardzo lubie.Badz jesli panstwo posiadaja inne oleje rowniez ok.Mieso smazymy zalwewamy 2-3 lyzek sosem ostrygowym.Mieso mieszamy czesto mimo ze jest odarowujace z woda dolewamy do tego sosu sojowego.Dana woda i sosy daja smak miesu,czekamy az odparuje i widac sos ostrygowy.Wrzucamy warzywa (ja kupuje mieszanke bo wynosi mnie taniej jak zebrac 3-4 workow warzyw )ale jesli mamy w domu wrzucamy marchew,por,bambusa,munki.Podsypuje sezam duszac warzywa chwile bez przykrycia trzeba uwazac bo ostrywogy lubi sie podpalac trzeba mieszac po dluzszej chwili zamykamy na 5-7 min musimy spogladac na miekkosc warzyw.Musimy czesto mieszac zeby sos sie nie spalal na dole.Po czym gotujemy makaron badz na ciepla wode wsadzamy ryzowy.Dane warzywa sa zageszczone sosem wiec nie trzeba dodawac maki ziemniaczej maja swojska konsystencje do podania....:) smacznego