Persik

Persik

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1125]

Chińskie racuszki

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

mam ten przepis z jakiejś starej gazety świetnie smakuje ja dodałam cynamon

Chińskie racuszki

Składniki:

Chińskie racuszki

 

  • 3 jabłka
  • 1/3 szklanki maki pszennej
  • białko
  • 3 łyżki maki kukurydzianej
  • 2 łyżeczki jasnego piwa
  • 6 łyżek oleju
  • 2 łyżki masła
  • 1/2 szklanki cukru
  • szczypta cynamonu(jeśli chcesz i lubisz)

Sposób przygotowania:

Chińskie racuszki
Jabłka kroimy w grube plastry. Oprószyć je mąką pszenną. Lekko ubijamy białko. Mąkę kukurydzianą, ubite białko, piwo i tyle mąki pszennej, by ciasto było gęściejsze niż ciasto na naleśniki. Jabłka maczać w cieście, smażyć na oleju z obu stron. Masło włożyć do rondla, dodać cukier i 1-2 łyżki wody. Rozpuść, podgrzewając i potrząsając rondelkiem nie mieszaj. Włóż racuszki, skrop zimną wodą, by karmel przestał się gotować i mógł stężeć. Podajemy gorące.