rzerznik

rzerznik

Starszy Kucharz
[Przepisów: 26]

Książka Kucharska: Kuchnie świata w wersji vege

Chińskie warzywa

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 1/5 głosów: 1

Pikantne warzywa chińskie

Chińskie warzywa

Składniki:

Chińskie warzywa

 

  • mieszanka warzywna chińska 1opakowanie
  • cebula 1szt
  • paluszki krabowe 1/2opakowania
  • papryczka chili 1szt
  • ryż (ja wolę kaszę pęczak) 2szt 100g
  • garam masala 1łyżka
  • kozieradka mielona 1łyżeczka
  • kurkuma 1/2łyżeczki
  • sól
  • oliwa

Sposób przygotowania:

Chińskie warzywa
Na patelni rozgrzewamy oliwę i wrzucamy pokrojoną w kostkę cebulę. Następnie dodajemy pokrojone paluszki krabowe i wszystko chwilę podsmażamy. Wrzucamy warzywa i smarzymy około 20 minut. W tym czasie gotujemy ryż (kaszę) z dodatkiem kurkumy (dla koloru) i solą. Po ugotowaniu wrzucamy na patelnię i mieszamy z warzywami. Smacznego.