czarownica

czarownica

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 95]

Książka Kucharska: Kuchnie świata w wersji vege

Chińszczyzna czarownicy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Mój syn bardzo lubi takie orientalne smaki więc nie raz wymyślam mu różne dania.

Chińszczyzna czarownicy

Składniki:

Chińszczyzna czarownicy

 

  • 10 dkg.krewetek
  • 7 grzybów mun
  • 10 dkg.fasolki szparagowej
  • 1 cebula
  • 1 marchewka
  • 1/2 papryki czerwonej
  • 1/2 papryki żółtej
  • 1/2 papryki zielonej
  • puszka warzyw orientalnych (kiełki fasoli mung,pędy bambusa,minikolby kukurydzy,kasztany wodne,czerwone chili)
  • 2 ząbki czosnku
  • sos sojowy Tao Tao
  • 1 łyżka margaryny mlecznej

Sposób przygotowania:

Chińszczyzna czarownicy
Grzyby mun sparzyć pokroić w paski.Makaron przygotować zgodnie ze sposobem przyrządzania na opakowaniu. Cebulę pokroić w pół plasterki podsmażyć na margarynie razem z krewetkami, dodać marchewkę pokrojoną w słupki, fasolkę szparagową i grzyby mun dusić ok 10 min.Po wyparowaniu wody dodać warzywa orientalne odcedzone z zalewy papryki pokrojone w paski doprawić czosnkiem i sosem sojowym smażyć, aż warzywa będą miękkie, wymieszać z makaronem i gotowe do podania.Smacznego!

Tagi:

sosy grzyby