Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Chleb cebulowy z wypiekacza

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Chlebek z cebulką wypiekany w wypiekaczu jest pyszny i bez konserwantów

Chleb cebulowy z wypiekacza

Składniki:

Chleb cebulowy z wypiekacza

 

 

Sposób przygotowania:

Chleb cebulowy z wypiekacza
Cebule pokroić w średnią kostkę i zrumienić na jednej łyżce oleju. Do formy wypiekacza wlać szklankę ciepłej wody, olej, wsypać sól, cukier, mąki, mleko w proszku i suszone drożdże. Włożyć formę do wypiekacza i włączyć program 1 do wypieku chleba. Po 20 minutach dodać podsmażoną cebulę i posiekany szczypior. Gdy maszyna zakończy wypiekanie chleba, wyjąć formę a z niej wyłożyć upieczony gotowy chleb.

Tagi:

chleb