akrobatka2

akrobatka2

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 594]

Chleb czekoladowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Przepis podpatrzony na blogu Moje Wypieki. Troszkę go zmodyfikowałam. Chlebek jest mocno czekoladowy i nieziemnsko pyszny! Na pewno zasmakuje waszym dzieciom. Serdecznie polecam.

Chleb czekoladowy Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Chleb czekoladowy

 

Sposób przygotowania:

Chleb czekoladowy
1. Mąkę przesiać, dodać do niej drożdże, cukier, kakao, sól i dobrze wymieszać. Wbić jajko, zmiksować. Dodać mleko i masło, dokładnie zmiksować mikserem z końcówkami do ciasta drożdżowego. Na koniec wsypać czekoladę lub groszki, wmieszać je do ciasta. Uformować z niego kulę i włożyć do keksówki 21x10cm wyłożonej papierem do pieczenia lub wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą. Odstawić formę z ciastem do wyrośnięcia na około 2 godziny. 2. Keksówkę z chlebkiem włożyć do nagrzanego piekarnika do 200st.C i piec około 20 minut. Wyjąć i ostudzić na kratce. Smacznego!
Chleb czekoladowy
Wyrabianie ciasta na chleb czekoladowy.
Chleb czekoladowy
Wyrastający pyszny chlebek czekoladowy.
Chleb czekoladowy
Pieczenie pysznego chlebka czekoladowego.
Chleb czekoladowy
Studzenie mocno czekoladowego chlebka.