IwonaF

IwonaF

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 184]

Chleb domowy z pomidorami i bazylią

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Wrzucamy składniki, programujemy maszynę i wyjmujemy pachnące cudo

Chleb domowy z pomidorami i bazylią

Składniki:

Chleb domowy z pomidorami i bazylią

 

Sposób przygotowania:

Chleb domowy z pomidorami i bazylią
Do maszyny wlewamy najpierw płyny (wymieszane ze sobą) razem z masłem/olejem.
Na to wsypujemy mąkę żytnią, robimy w niej dołek i wsypujemy sól. Zasypujemy dołek i sypiemy cukier. Na to mąka pszenna. Na końcu pokruszone drożdże.
Programujemy maszyną na funkcję: pieczywo z ziarnami (czas pieczenia − 3,40 h).
Smacznego!

Tagi:

chleb pomidory