Sposób przygotowania:
chleb kukurydziany
jest to bardzo dobry przepis jeżeli mamy maszyne do chleba. ja nie mam więc piekłam w piekarniku i też wyszedł świetny:)
zmielić mąkę kukurydzianą na proszek, można pominąć ten krok ale chleb nie będzie tak gładki. do zmielonej mąki dodać sól i wodę, mieszać do uzyskania jednolitej masy. dodajemy oliwę z oliwek i ponownie miszamy. wsypujemy drożdże i stopniowo partiami mąkę zwykłą, cały czas mieszająć. wszystko to można robić w robocie kuchennym. formujemy okrągły bochenek, odstawiamy w ciepłe miejsce do podwojenia objętości.
piec w temperaturze 180 stopni przez 35-40 minut.
Smacznego:)
zmielić mąkę kukurydzianą na proszek, można pominąć ten krok ale chleb nie będzie tak gładki. do zmielonej mąki dodać sól i wodę, mieszać do uzyskania jednolitej masy. dodajemy oliwę z oliwek i ponownie miszamy. wsypujemy drożdże i stopniowo partiami mąkę zwykłą, cały czas mieszająć. wszystko to można robić w robocie kuchennym. formujemy okrągły bochenek, odstawiamy w ciepłe miejsce do podwojenia objętości.
piec w temperaturze 180 stopni przez 35-40 minut.
Smacznego:)