mitofri

mitofri

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 516]

Chleb kukurydziany z otrębami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczny chlebek kukurydziany.

Chleb kukurydziany z otrębami

Składniki:

Chleb kukurydziany z otrębami

 

Sposób przygotowania:

Chleb kukurydziany z otrębami
Do miski wsypać mąkę, kaszę, maślankę, olej, miód, sól i pieprz. Na koniec dodać drożdże i otręby. Wszystko bardzo dokładnie wymieszać. Następnie ciasto przełożyć do wysmarowanej tłuszczem podłużnej formy i odstawić w ciepłe miejsce na pół godziny. Po tym czasie nagrzać piekarnik do 160 stopni i piec jakieś 30-35minut. Po upieczeniu odstawić do wystygnięcia. Polecam chlebek, bo jest naprawdę smaczny.