Sposób przygotowania:
Kukurydziany chleb z czerwoną fasolą i kukurydzą
Fasolę i kukurydzę odcedzić, przepłukać i pozostawić na sicie. Po kilku minutach przełożyć na czystą ściereczkę i osuszyć. W moździerzu rozetrzeć kolendrę z łyżką oleju.Do miski przesiać obie mąki, dodać sól i cukier. Wymieszać. Dodać pokruszone drożdże oraz kolendrę. Wymieszać rozcierając drożdżę. Wsypać fasolę i kukurydzę. Dodać resztę oleju i wlać szklankę wody, dobrze wymieszać. Wyrabiać ciasto dolewając wodę. Wyrabiać do momentu połączenia składników. Ciasto powinno być gładkie i ochłodzić do ręki. Miskę wysmarować olejem i położyć kulę ciasta. Posypać lekko mąką, przykryć ściereczką i zostawić do lekkiego wyrośnięcia. Następnie ponownie krótko wyrobić ciasto i przełożyć do keksówki. Posmarować mieszanką łyżki oleju i łyżki wody. Piec w 200 około 50-60 min,w połowie czasu pieczenia przykryć chleb folią aluminiowa aby się wierzch za bardzo nie zrumienił. Wyjąć i ostudzić.