Sposób przygotowania:
Chleb na drożdżach z ziołami prowansalskimi
Drożdże rozpuścić w letniej wodzie i odstawić na 10 min.
Mąkę przesiej i dodaj pozostałe składniki razem z drożdżami i ziołami prowansalskimi; zagnieć ciasto i odstawić w ciepłe miejsce na godzinę ( ciasto bardzo dobrze się wyrabia ale jeśli się klei należy dodać odrobinę mąki a na ręce można nalać odrobinę oliwy).
Ponownie zagnieć ciasto i włóż do foremki wysmarowanej oliwą i posypanej kaszą manną/ bułką tartą lub mąką; odstawić na godzinę aż ponownie wyrośnie.
Piecz 35 min w temperaturze 200 stopni w opcji góra dół lub 190 w opcji termoobiegu.
Mąkę przesiej i dodaj pozostałe składniki razem z drożdżami i ziołami prowansalskimi; zagnieć ciasto i odstawić w ciepłe miejsce na godzinę ( ciasto bardzo dobrze się wyrabia ale jeśli się klei należy dodać odrobinę mąki a na ręce można nalać odrobinę oliwy).
Ponownie zagnieć ciasto i włóż do foremki wysmarowanej oliwą i posypanej kaszą manną/ bułką tartą lub mąką; odstawić na godzinę aż ponownie wyrośnie.
Piecz 35 min w temperaturze 200 stopni w opcji góra dół lub 190 w opcji termoobiegu.
SylaUla