Sposób przygotowania:
Chleb pszenno-żytni
Do dużej miski wlewamy wodę,wsypujemy mąki,cukier i sól. Na koniec wkruszamy drożdże.
Dokładnie wyrabiamy i odstawiamy przykryte ciasto do wyrośnięcia.
Po ok.30 minutach przekładamy wyrośnięte ciasto na chleb do keksówki i ponownie odstawiamy do wyrośnięcia.
Gdy chleb zrówna się z blaszką,wkładamy do piekarnika i pieczemy przez 1 godzinę w temperaturze 200 stopni.
Studzimy na kratce- keksówka 12x24
Dokładnie wyrabiamy i odstawiamy przykryte ciasto do wyrośnięcia.
Po ok.30 minutach przekładamy wyrośnięte ciasto na chleb do keksówki i ponownie odstawiamy do wyrośnięcia.
Gdy chleb zrówna się z blaszką,wkładamy do piekarnika i pieczemy przez 1 godzinę w temperaturze 200 stopni.
Studzimy na kratce- keksówka 12x24