AnetaŚw

AnetaŚw

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 283]

Chleb w cieście naleśnikowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Jeśli mamy w domu trochę starego chleba, możemy go usmażyć w cieście naleśnikowym.

Chleb w cieście naleśnikowym

Składniki:

Chleb w cieście naleśnikowym

 

  • kilkanaście kromek nieświeżego chleba

 

  • CIASTO NALEŚNIKOWE :
  • 2 jajka
  • ok. 15 łyżek mąki
  • 1/2 szkl. mleka
  • woda
  • przyprawy- sól, pieprz, vegeta

 

Sposób przygotowania:

Chleb w cieście naleśnikowym
Jeżeli nie wiemy, co zrobić ze starym chlebem ( takim około 2-3 dniowym, bo starszy to pewnie już będzie spleśniały :(( ), można go usmażyć w cieście naleśnikowym. Przyrządzamy dosyć gęste ciasto naleśnikowe, maczamy w nim kromki chleba- małe w całości, większe przekrojone na pół. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiany kolor. Do ciasta naleśnikowego można dodać vegety i pieprzu- będą pikantne.
SMACZNEGO :)