Sposób przygotowania:
Chleb Wigilijny
Jajka gotujemy w osolonej wodzie,przez 10 minut na twardo. Następnie obieramy ze skorupek i ścieramy na tarce o drobnych otworach.
Makrelę rozdrobnić,wymieszać z olejem.
Ogórki kwaszone zetrzeć też na tarce o drobnych otworach. Z chleba odciąć piętki,wydrążyć miąższ ze środka. Jajka wymieszać z ogórkami,masłem i drobno pokruszonym miąższem z chleba makrelą,dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Gotową masą nadziać chlebek,dołączyć piętki,zawinąć chleb w folię. Odstawić chleb w chłodne miejsce do następnego dnia.
Makrelę rozdrobnić,wymieszać z olejem.
Ogórki kwaszone zetrzeć też na tarce o drobnych otworach. Z chleba odciąć piętki,wydrążyć miąższ ze środka. Jajka wymieszać z ogórkami,masłem i drobno pokruszonym miąższem z chleba makrelą,dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Gotową masą nadziać chlebek,dołączyć piętki,zawinąć chleb w folię. Odstawić chleb w chłodne miejsce do następnego dnia.
msewka
edytaha
ak.ndm@o2.pl