SUPERPRZEPIS

Chleb Wigilijny

  • 3
         
ocena: 5/5 głosów: 6
Chleb Wigilijny Więcej zdjęć (5)

Na wigilijnym stole nie może zabraknąć chlebka z rybą.

Składniki:

Chleb Wigilijny

 

Sposób przygotowania:

Chleb Wigilijny
Jajka gotujemy w osolonej wodzie,przez 10 minut na twardo. Następnie obieramy ze skorupek i ścieramy na tarce o drobnych otworach.



Makrelę rozdrobnić,wymieszać z olejem.



Ogórki kwaszone zetrzeć też na tarce o drobnych otworach. Z chleba odciąć piętki,wydrążyć miąższ ze środka. Jajka wymieszać z ogórkami,masłem i drobno pokruszonym miąższem z chleba makrelą,dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Gotową masą nadziać chlebek,dołączyć piętki,zawinąć chleb w folię. Odstawić chleb w chłodne miejsce do następnego dnia.
Chleb Wigilijny
Wszystkie składniki potrzebne do nadziania chleba
Chleb Wigilijny
Z chleba żytniego odcięto piętki i usunięty został miąższ ze środka
Chleb Wigilijny
Miąższ z chleba został drobno pokruszony do miski
Chleb Wigilijny
Chleb podczas nadziewania masą rybną z jajkami i ogórkiem

Tagi:

jajko chleb jajka