Sposób przygotowania:
Chleb z bananami i orzechami
Podgrzać piekarnik do 180 stopni. Roztrzepać dokładnie jaja, mieszając, dodawać stopniowo cukier, stopione masło i olejek migdałowy. Ciągle mieszając dodać rozgniecione banany.
W dużej misce wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia, sodą oczyszczoną i solą.
Wlać masę bananowo-jajeczną, bardzo dokładnie wymieszać. Dodać wiórki kokosowe, orzechy i wiśnie.
Wlać ciasto do dwóch wysmarowanych tłuszczem foremek (20x10) i piec w piekarniku przez 1 godzinę (wsadzona w ciasto wykałaczka powinna być sucha i czysta). Studzić przez 10 minut w foremkach, następnie przełożyć na podstawkę z drutu, aby chleb całkowicie ostygł.
W dużej misce wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia, sodą oczyszczoną i solą.
Wlać masę bananowo-jajeczną, bardzo dokładnie wymieszać. Dodać wiórki kokosowe, orzechy i wiśnie.
Wlać ciasto do dwóch wysmarowanych tłuszczem foremek (20x10) i piec w piekarniku przez 1 godzinę (wsadzona w ciasto wykałaczka powinna być sucha i czysta). Studzić przez 10 minut w foremkach, następnie przełożyć na podstawkę z drutu, aby chleb całkowicie ostygł.