Sposób przygotowania:
Chleb z ciecierzycą i pieprzem
1.Wszystkie składniki wrzucamy do miksera i wyrabiamy elastyczne ciasto. Pod koniec wyrabiania dodajemy po 2 łyżeczki marynowanego pieprzu: zielonego i różowego- nie dodałam i rzeczywiście przepyszny wyszedł.
2.Ciasto odstawiamy do wyrośnięcia (ma dwukrotnie zwiększyć swoja objętość), odgazowujemy i formujemy dwa bochenki.
3. Znów odstawiamy do wyrośnięcia, smarujemy mlekiem i pieczemy w temperaturze 200 stopni przez ok. 40 minut(ja piekłam 35min),
*Przepis z okazji Weekendowej Piekanrni od Agatki z bloga eksperymentalnie :*
2.Ciasto odstawiamy do wyrośnięcia (ma dwukrotnie zwiększyć swoja objętość), odgazowujemy i formujemy dwa bochenki.
3. Znów odstawiamy do wyrośnięcia, smarujemy mlekiem i pieczemy w temperaturze 200 stopni przez ok. 40 minut(ja piekłam 35min),
*Przepis z okazji Weekendowej Piekanrni od Agatki z bloga eksperymentalnie :*