Sposób przygotowania:
Chleb z musli na zakwasie
Do miski wrzucić składniki na zaczyn, wymieszać, przykryć ściereczką i odstawić na całą noc. Przygotować namaczankę: wszystkie składniki wymieszać, przykryć i odstawić do wystudzenia. Na drugi dzień do misy robota wlać mleko, wodę, oliwę, dodać namaczankę. Wrzucić cały zaczyn i słonecznik. Następnie dodać obie mąki i sól. Zagnieść jednolite ciasto i odstawić na 2 godziny w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Ciasto przełożyć do keksówek (3 małe) wyścielonych papierem do pieczenia, wyrównać, oprószyć mąką. Przykryć i odstawić na 2-2,5 godziny.
Po tym czasie wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec około 30-35 minut. Wystudzić na kratce
Ciasto przełożyć do keksówek (3 małe) wyścielonych papierem do pieczenia, wyrównać, oprószyć mąką. Przykryć i odstawić na 2-2,5 godziny.
Po tym czasie wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec około 30-35 minut. Wystudzić na kratce