Sposób przygotowania:
Chleb z siemieniem lnianym
Mąkę mieszamy z solą i masłem. W mleku rozpuszczamy drożdże i dodajemy do mąki. Wyrabiamy ciasto do czasu aż będzie elastyczne i gładkie. Odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia - na ok godzinę. Formujemy bochenek chleba, smarujemy żóltkiem i posypujemy siemieniem oraz słonecznikiem. Blachę smarujemy tłuszczem, przekładamy chleb i pieczemy przez 30 minut w temp. 225 stopni
![Chleb z siemieniem lnianym Chleb z siemieniem lnianym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/chleb-z-siemieniem-lnianym-157058.jpg)
![Chleb z siemieniem lnianym Chleb z siemieniem lnianym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/chleb-z-siemieniem-lnianym-157059.jpg)