Sposób przygotowania:
chleb z ziarnami
Przed przystąpieniem do wyrabiania ciasta włączamy piekarnik na 200 stopni.
Drożdże wkruszamy do miski, dodajemy cukier i rozcieramy.Dolewamy wodę, mieszamy.Wsypujemy mąkę, sól i pozostałe składniki.Wymieszać wszystko bardzo dokładnie drewnianą łyżką bądź ręką.
Ciasto wykładamy do blaszek wcześniej wysmarowanych margaryną i wysypanych płatkami owsianymi.
Wkładamy do piekarnika i przez 15 minut pieczemy przy uchylonych drzwiczkach, aby ciasto wyrosło.(Między drzwiczki a piekarnik wkładamy drewnianą łyżkę).Po tym czasie zamykamy piekarnik i pieczemy jeszcze do godziny.Gorący chleb wyjmujemy z blaszek.
Drożdże wkruszamy do miski, dodajemy cukier i rozcieramy.Dolewamy wodę, mieszamy.Wsypujemy mąkę, sól i pozostałe składniki.Wymieszać wszystko bardzo dokładnie drewnianą łyżką bądź ręką.
Ciasto wykładamy do blaszek wcześniej wysmarowanych margaryną i wysypanych płatkami owsianymi.
Wkładamy do piekarnika i przez 15 minut pieczemy przy uchylonych drzwiczkach, aby ciasto wyrosło.(Między drzwiczki a piekarnik wkładamy drewnianą łyżkę).Po tym czasie zamykamy piekarnik i pieczemy jeszcze do godziny.Gorący chleb wyjmujemy z blaszek.
msewka
Anula