Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Chleb ze słonecznikiem.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Do chleba zamiast oliwy można dodać roztopione masło.

Chleb ze słonecznikiem.

Składniki:

Chleb ze słonecznikiem.

 

 

Sposób przygotowania:

Chleb ze słonecznikiem.
Do formy z wypiekacza wlać ciepłe mleko, wodę, oliwę. W następnej kolejności dodać przesianą mąkę, wsypać sól, cukier, dodać rozkruszone drożdże, ziarna słonecznika. Następnie włączyć wypiekacz, nastawić program szybki. Po około 1 godziny chleb posmarować wodą lub roztrzepanym jajkiem i posypać makiem. Po zakończeniu pieczenia wyłączyć wypiekacz, wyjąć formę i upieczony chleb.

Tagi:

mak chleb