Sposób przygotowania:
Chleb ziarnisty
1. Płatki owsiane, pestki dyni, słonecznik oraz siemię wsypać do dużej miski. Dodać po łyżce cukru i soli oraz wkruszyć drożdże.
2. całość zalać letnią wodą i odczekać kilka minut, aż płatki owsiane "wyjdą" na powierzchnie.
3. wsypać mąkę. Wyrobić.
4. rozdzielić do dwóch foremek wysmarowanych tłuszczem o wymiarach 12x30cm.
5. poczekać kilka minutek aż ciasto podrośnie.
6. wsadzić do zimnego piekarnika i piec przez 60-70minut w 200st-tradycyjnie, lub w 180st-używając termoobiegu
2. całość zalać letnią wodą i odczekać kilka minut, aż płatki owsiane "wyjdą" na powierzchnie.
3. wsypać mąkę. Wyrobić.
4. rozdzielić do dwóch foremek wysmarowanych tłuszczem o wymiarach 12x30cm.
5. poczekać kilka minutek aż ciasto podrośnie.
6. wsadzić do zimnego piekarnika i piec przez 60-70minut w 200st-tradycyjnie, lub w 180st-używając termoobiegu
msewka