Sposób przygotowania:
Chlebek bananowy z cukinią i czekoladą
Piekarnik nastawiamy na 180 stopni. Keksówkę smarujemy masłem i obsypujemy otrębami. Z bananów robimy puree i skrapiamy cytryną aby nie ściemniały bardzo. W jednej misce łączymy: mąkę, proszek, sól. W drugim naczyniu łączymy mokre składniki: jajka, olej, jogurt, wanilię. Dokładnie mieszamy. Wlewamy zawartość tej miseczki do mąki, dodajemy puree bananowe i mieszamy do połączenia składików. Na koniec dodajemy cukienię startą na dużych oczkach, razem ze skórką ( ja starłam prosto do masy). Mieszamy delikatnie. Na koniec dodajemy posiekaną białą czekoladę. Wlewamy masę do foremki, posypujemy drugą czekoladą i migdałami. Pieczemy ok.60 minut. studzimy chwilę w formie, potem na kratce.