Sposób przygotowania:
Chlebek czekoladowy
Pokruszyć drożdże, dodać ciepłą wodę i 1/2 łyżeczki cukru. Wymieszać i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia, na około 20 minut.
Mąkę przesiać do dużego naczynia i wymieszać z cukrem, kakao i solą. •Wyrośnięte drożdże dodać do mąki i wymieszać, dodając czekoladę.
Z ciasta uformować kulę, wyłożyć na podsypany mąką blat i wyrobić na gładka masę
Przełożyć ciasto do wysmarowanego tłuszczem naczynia, przykryć folią i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na około godzinę.
Ciasto rozwałkować i uformować bochenek, składając boki ciasta do środka. Ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce i posmarować jajkiem •Piekarnik nagrzać do 230 stopni i piec chleb przez 10 minut. Później obniżyć temperaturę do 180 stopni i piec przez kolejne 20 minut.
Mąkę przesiać do dużego naczynia i wymieszać z cukrem, kakao i solą. •Wyrośnięte drożdże dodać do mąki i wymieszać, dodając czekoladę.
Z ciasta uformować kulę, wyłożyć na podsypany mąką blat i wyrobić na gładka masę
Przełożyć ciasto do wysmarowanego tłuszczem naczynia, przykryć folią i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na około godzinę.
Ciasto rozwałkować i uformować bochenek, składając boki ciasta do środka. Ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce i posmarować jajkiem •Piekarnik nagrzać do 230 stopni i piec chleb przez 10 minut. Później obniżyć temperaturę do 180 stopni i piec przez kolejne 20 minut.