Sposób przygotowania:
Czekoladowy chlebek
W połowie wody rozpuszczamy drożdże, cukier oraz około 4 łyżki mąki. Gotowy rozczyn pozostawiamy do podrośnięcia. Między czasie czekoladę kroimy w kostkę. Tak przygotowaną łączymy z rodzynkami. Jeśli rodzynki są duże, także przekrawamy je na połowę. Masło topimy i studzimy. Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy do niej sól oraz kakao. Mieszamy razem.Do wyrośniętego rozczynu dodajemy przygotowane sypkie składniki, pozostałą wodę oraz masło. Zagniatamy ciasto około 10-15 minut. Po tym czasie dokładamy do niego przygotowaną czekoladę oraz rodzynki. Ponownie mieszamy do połączenia składników. Tak przygotowane ciasto przykrywamy i pozostawiamy do wyrośnięcia. Gotowe przekładamy na przygotowana blaszkę, posypujemy delikatnie mąką i dowolnie nacinamy. Pozostawiamy do wyrośnięcia na około 15- 20 minut. Chlebek pieczmy około 50 minut w 180˚C. Gotowy studzimy. Najlepiej na kratce.