Sposób przygotowania:
Chlebek na miodzie z ziarnami1.
Do miski wsypać mąkę krupczatkę.
2.
Dosypać słonecznik łuskany, płatki owsiane, nasiona chia oraz biały sezam, wymieszać.
3.
Wlać miód płynny spadziowy i ponownie wymieszać.
4.
Wsypać sól morską jodowaną, wymieszać łyżką drewnianą.
5.
Świeże drożdże poskubać w palcach i dodać do reszty składników, wymieszać.
6.
Wlać do miski letnią wodę.
7.
Bardzo dokładnie wymieszać wszystkie składniki. Pozostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia na około 30 minut.
8.
Po tym czasie ciasto "odgazować", przełożyć do foremek silikonowych i ponownie pozostawić na około 20 minut.
9.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 250 stopni C i piec chlebki przez 20 minut.
Potem zmniejszyć temperaturę do 200 stopni C i piec jeszcze przez 30 minut.
10.
Wystudzić na kratce.
12.
Smacznego !