Sposób przygotowania:
Chlebek naan z czosnkiem i kolendrą
Wszystkie składniki wyrobić mikserem do uzyskania jednolitego, elastycznego ciasta. Uformować z niego kulę, umieścić w oprószonej mąką misce i przykryć ściereczką. Odstawić w ciepłe miejsce do podwojenia objętości na około 60 minut.
Po tym czasie podzielić na 3-4 równe części.
Każdą cienko rozwałkować w owalny placek. Placki ułożyć na rozgrzanej blaszce wyłożonej papierem do pieczenia (można posypać czarnuszką i posiekaną kolendrą).
Piec w 240st.C około 5-10 minut, aż chlebki się zarumienią i urosną.
Upieczone wyjąć i przestudzić. Podawać, np. z masłem.
Smacznego! (inspiracja/ źródło z jednego z blogów)
Po tym czasie podzielić na 3-4 równe części.
Każdą cienko rozwałkować w owalny placek. Placki ułożyć na rozgrzanej blaszce wyłożonej papierem do pieczenia (można posypać czarnuszką i posiekaną kolendrą).
Piec w 240st.C około 5-10 minut, aż chlebki się zarumienią i urosną.
Upieczone wyjąć i przestudzić. Podawać, np. z masłem.
Smacznego! (inspiracja/ źródło z jednego z blogów)