akrobatka2

akrobatka2

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 594]

Chlebek naan z czosnkiem i kolendrą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Chlebki Naan są rewelacyjne! Bardzo pulchne i mięciutkie. Nie wymagają dużych umiejętności. Ładnie pachną podczas pieczenia. Polecam!

Chlebek naan z czosnkiem i kolendrą

Składniki:

Chlebek naan z czosnkiem i kolendrą

 

Sposób przygotowania:

Chlebek naan z czosnkiem i kolendrą
Wszystkie składniki wyrobić mikserem do uzyskania jednolitego, elastycznego ciasta. Uformować z niego kulę, umieścić w oprószonej mąką misce i przykryć ściereczką. Odstawić w ciepłe miejsce do podwojenia objętości na około 60 minut.

Po tym czasie podzielić na 3-4 równe części.

Każdą cienko rozwałkować w owalny placek. Placki ułożyć na rozgrzanej blaszce wyłożonej papierem do pieczenia (można posypać czarnuszką i posiekaną kolendrą).

Piec w 240st.C około 5-10 minut, aż chlebki się zarumienią i urosną.

Upieczone wyjąć i przestudzić. Podawać, np. z masłem.

Smacznego! (inspiracja/ źródło z jednego z blogów)

Tagi:

chleb